Profile-en-Alphabet.jpg

Profile gaat exclusieve samenwerking met Alphabet aan

Grootste banden- en onderhoudsketen van Nederland slaat handen ineen met mobiliteitspartner Alphabet en groeit direct door met overname van opslag Alphabet-banden

Nederlands grootste onafhankelijke garageformule Profile en leasemaatschappij Alphabet bouwen hun succesvolle samenwerking verder uit. Dankzij dit partnership zullen de leaseauto’s van Alphabet voortaan de banden laten monteren en servicen door Profile. Profile krijgt het vertrouwen en de voorkeur om haar specialisme in te zetten voor de Alphabet-leaserijders. De leaserijders gaan gebruik maken van het fijnmazige netwerk van Profile voor bandenservice en met de keuze voor Profile kan Alphabet haar leaserijders meer kwaliteit en capaciteit garanderen. Menno Kuipers, directeur CAR bij Profile Nederland: “Vestigingen van Profile zijn zorgvuldig geselecteerde zelfstandige ondernemers, die ook al onderhoudsservice-partner zijn van Alphabet. Profile is continu haar netwerk verder aan het uitbreiden met hulp van nieuwe en bestaande ondernemers. Wij zijn erg blij met deze nieuwe stap in de samenwerking met Alphabet, waarbij wij kiezen voor optimalisatie van de klanttevredenheid, gebruikmakende van alle mogelijke digitale en technische ontwikkelingen.”
Alphabet en Profile

De exclusieve samenwerking tussen Profile en Alphabet markeert een nieuw hoofdstuk in de bandenservicebranche. Profile is vanaf nu de enige universele bandenservicepartner voor Alphabet, waarmee een solide basis wordt gelegd voor een langdurige samenwerking. In het kader van deze exclusieve samenwerking heeft Profile onmiddellijk de opslag van 33.000 winterbanden overgenomen van een voormalig partner van Alphabet.

Alphabet kiest nadrukkelijk voor de uitbreiding van samenwerking met Profile, vanwege de uitstekende dienstverlening, het strakke beheer van wachttijden, het ondernemerschap en de onvermoeibare inzet om de klant altijd te ontzorgen. Bovendien biedt Profile de continuïteit die Alphabet zoekt. Verwacht wordt dat de samenwerking verder zal groeien naar een jaarlijks 100.000 nieuwe banden. Mark Bel, Teamleader Maintenance bij Alphabet, licht de keuze toe: “In samenwerking met mijn Sourcing collega Kamiel Sanders hebben wij in 2023 een internationale tender uitgeschreven. Profile is hier van de uitgesproken winnaar. We zijn verheugd om deze langdurige samenwerking tussen Alphabet en Profile enorm te laten groeien. Met sterke partners proberen wij onze klanten overal duurzame oplossingen te bieden, met het niveau van dienstverlening zoals Profile altijd geeft. Profile is als onafhankelijk garagebedrijf in staat mee te bewegen met de belangrijke ontwikkelingen in de markt – en weet de positie als marktleider nu verder uit te bouwen dankzij de kwaliteit, controle op de wachttijden, ondernemerschap en focus hebben om de klant altijd te helpen. Met Profile verzekert Alphabet zich van continuïteit en voelt het als een logische stap om de goede samenwerking verder uit te breiden.”

Profile is het grootste onafhankelijke garagebedrijf in Nederland met 160 vestigingen en tevens marktleider op het gebied van bandenservice. De leasevloot van Alphabet bestaat uit ruim 77.000 voertuigen. Alphabet is daarmee een van de grootste zakelijke autoleasebedrijven in Nederland.

Over Profile Car:

Als een vooraanstaande franchiseorganisatie met meer dan 220 vestigingen en 2200 werknemers, biedt Profile Car in de Benelux een merkonafhankelijke service voor alle voertuigen, inclusief elektrische modellen. Profile staat bekend als marktleider en one- stop-shop voor bandenservice en integraal onderhoud met behoud van fabrieksgarantie voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Over Profile Truck:

Als marktleider in bandenonderhoud, montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, heeft Profile Truck 110 van de meer dan 220 Profile-vestigingen geoptimaliseerd voor vrachtwagenservice. Met de 100% uptime propositie zorgt Profile ervoor dat vrachtwagens minimale stilstand kennen, ondersteund door Profile Euroservice, gevestigd in Antwerpen, actief in 37 Europese landen. Daardoor zorgt Profile voor een gemiddelde downtime van slechts 1:39 uur bij bandenpech in de Benelux en iets langer buiten de Benelux.

Ook interessant